• +36 (48) 505-211
  • vadnapm@legnet.hu

Őszirózsák Nyugdíjas Klub és Népdalkör

Őszirózsák Nyugdíjas Klub és Népdalkör
cim:Vadna, Rákóczi út 28.
telefon:30/207-9924; 20/210-4858
e-mail:dalospacsirtak@freemail.hu
0:Czakó Lászlóné
AZ ŐSZIRÓZSÁK NYUGDÍJAS KLUB EGYESÜLET.
VADNA RÁKÓCZI ÚT 28. 2004.január.
Előzetes beszélgetések, találkozások alkalmával szóba került hogy jó lenne egy klubot alapítani. Nem is sokat gondolkodtunk,, polgármesterünk rábólintott, helyet adott a Művelődési Házban a klubfoglalkozásokhoz.
Hamar híre ment a megyére is ahol jól működött az Idősügyi Tanács.
Hamarosan meghívást kaptunk Megyei Nyugdíjas Találkozóra .Az örömünk határtalan volt, de méginkább amikor hamarosan ismét Megyei Találkozóra hívott bennünket az Idősügyi Tanács elnöke. Ott bátorítást kaptunk, hogy hozzunk létre Mi is egy népdalkört. Nem kérettük magunkat, a következő Találkozón már színpadra léptünk. Attól kezdve 15 éven keresztül énekeltünk. 2007 ben már Cégbíróság bejegyzést is alkalmaztunk.
Bejártuk az ország számtalan nagyvárosát, kistelepülését,elvittük kisfalunk jó hírét Sárospataktól, Sopronig,Rudabányától, Cserkeszőlőig. Nagyon szép emlékkel tértünk haza Budapest Syma csarnokából éppúgy mint Balatonfüredről.Jártunk Erdélyben, Auszriában, Szlovákiában.
Egy olyan összeszokott kis csapattá alakultunk, olyanok voltunk mint egy nagy család. Mindig szeretettel voltunk egymás iránt.
Mindig szem előtt tartottuk saját településünk rendezvényeit mert ez volt az első mindenek előtt .Egyházi ünnepeken fellépő ruhában együtt mentünk a templomba. Fesztiválok alkalmával amíg erőnk engedte, sütöttünk, főztünk színpadot díszítettünk , műsort adtunk.
A Miskolci Harmadik Kor Egyeteme előadásain részt vettünk. Gerontológiai, Bűnmegelőzési képzéseket végeztünk el.
Hozzájárultunk a Vadnai „ IDŐSBARÁT ÖNKORMÁNYZAT” díj elnyeréséhez . Polgármesterünk azon van hogy az idősödő emberek olyan
életminőségben éljenek amilyet megérdemelnek. A Faluházban egy helység a rendelkezésünkre áll a hét minden napján. Énekelünk, beszélgetünk, kosarat fonunk. Sajnos az idő eltelt felettünk is, van aki beteg lett, van aki végleg elment. 2018 novemberében a Szépkoruak köszöntése alkalmával bejelentettem, hogy a népdalkör utánpótlás hiánya miatt bezárja kapuit. A klub tovább működik de így már úgy érzem Én magam is valami hiányzik belőlünk.
A közeljövőben egy nyílt napot fogunk tartani ahová meghívjuk szépkoru társainkat, bízok benne többen kedvet éreznek majd a csatlakozáshoz és ismét népes lesz a klubunk.

Tisztelettel:
Czakó Lászlóné.