A weboldal gyengénlátók számára is élvezhető verziója
 

Vadnai Krónikás 2014. október

VADNAI KRÓNIKÁS

Községi Önkormányzat ingyenes tájékoztató

                      kiadványa

 

14. évfolyam 4. kiadás                                Választási különszám                                         2014. október

 


 


A 2014-es magyarországi önkormányzati választást  2014. október 12-én (vasárnap) tartják.  Ez lesz az első olyan önkormányzati választás  Magyarországon, melyet az új Alaptörvény szerint tartanak. A képviselőket és polgármestereket - a rendszerváltás óta először - 5 évre választják. Az önkormányzati választáson a megyei és helyi önkormányzati képviselőket, a polgármestereket és a főpolgármestert, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselőket választják meg.

 A megyei és helyi (települési) önkormányzati választáson azok  választhatnak akiknek az adott településen/megyében van az állandó lakcímük. A magyar állampolgárság nem feltétel, de ez esetben regisztrálni kell.

Nincs választójoga annak, akit a bíróság bűncselekmény elkövetése vagy belátási képesség korlátozottsága miatt kizárt ebből a jogból. Szintén feltétel a nagykorúság (betöltött 18. életév, illetve 16. életév feletti házas, vagy elvált személy. A település egy választókerületet alkot. Jelölt az lehet, akit a választó legalább 1%-a ajánlott. Az összes jelölt egy szavazólapon szerepel, a választópolgár pedig legfeljebb annyi jelöltre szavazhat, mint ahány fős a képviselő-testület. A szavazat akkor is érvényes, ha ennél kevesebb jelölt neve mellé tett a szavazó X-et. A képviselők a legtöbb szavazatot kapó jelöltek lesznek.


 

 

 

 

 

 

Lakosság

 

Képviselők

1-100 fő

 

2 fő

101-1000 fő

 

4 fő

1001-5000 fő

 

6 fő

5001-10000 fő

 

8 fő

 

 

 

 

A 2014-es Önkormányzati Választás jelöltjei Vadnán:

 

Polgármesterjelölt:

 

Bencze Péter             független, főállású

 

Egyéni listás képviselőjelöltek:

 

Orosz Imre Tiborné             Magyarországi          Cigánypárt

Németh Csaba                     független

Mertus Jánosné                    független

Oroszné Várady Enikő      független

Magda Lászlóné                  Magyarországi Cigánypárt

Hurták Tiborné                   független

Marin Béla                            független

Dobos János                         független

Simon Etele László             független

Lapunk hasábjain lehetőséget biztosítottunk valamennyi jelölt számára egy rövid bemutatkozásra.

Bencze Péter polgármesterjelölt úr a terveit vázolta a 2014-2019-es időszakra.

 

POLGÁRMESTERI PROGRAM 2014. – 2019.

 

 „Az utaknak értelmük van: elvezetnek valahová. Nem csak mi haladunk az utakon, az utak is haladnak velünk. Az utaknak céljuk van. Minden út összefut végül egyetlen közös célban!”

Azok a területek, amelyeknek a fejlesztését, megújítását nem sikerült elérni, képezik az új polgármesteri programom alapját. Célom folytatni a falufejlesztést és a közösségépítést, tovább színesíteni a kulturális életet, erősíteni a hagyományőrzést, kiterjeszteni a családgondozást és az idősekkel való törődést!

Falufejlesztés, beruházási tervek:

1.     Szennyvízelvezetés kiépítése

1/a. Útépítés: Deák út, Mátyás-, István király,  Árpád fejedelem

2.     Közvilágítás korszerűsítése

3.     Középületek energiatakarékos átépítése

4.     Vízelvezetés kiépítése az egész falu területén

5.     Malom Múzeum kialakítása

Közmunkaprogram:

1.     Árpád fejedelem, Mátyás-, István király utcák fásítása

2.     Sport - Park létesítése

3.     Járdaépítés: Arany János, Kassai II. – III., Bajcsy, István király, Árpád fejedelem

4.     Kultúrház tetejének átépítése

5.     Mezőgazdasági program beindítása

 

Azt ígérhetem Önöknek, hogy az Úton tovább haladva, kitartással, munkával és összefogással elérjük álmainkat. Hiszem, hogy kezünkben van a sorsunk irányítása, rajtunk múlnak a várt sikerek!

 

A képviselőjelöltek bemutatkozása:

 

 

 

Tisztelt Vadnaiak!

 

 

Németh Csaba vagyok, 54 éves, két gyermekem van és egy nevelt leányom. Közel 1 éve élek a településen, párommal. Okleveles hidrogeológus-mérnökgeológus mérnök, okleveles vízellátás-vízgazdálkodási szakmérnök végzettséggel, 30 éves tervező, szakértői és kivitelezési tapasztalattal rendelkezem a környezetvédelem, a mély- és vízépítés, valamint a geotechnika területén.

 

Az ország sok településén és a határokon kívül is dolgoztam már, így tapasztalatot gyűjtöttem pályázatokban, pályázati források felhasználásában. Kapcsolatrendszerem eléggé szerteágazó.

Hiszem és vallom, hogy becsületes, tisztességes hozzáállással és szakértelemmel, a köz érdekében végzendő munkámmal hozzásegíthetem településünket és körzetünket ahhoz, hogy az új kihívásokra reagálni képes, élhetőbb, mindannyiunk számára büszkén vállalható község polgárai lehessünk.

 

Pályázati források felhasználásával lehetőség nyílik jelentős településfejlesztésre, melyhez feltétlenül szükséges, hogy a szakterületeket ismerő, szakmai alapokon működő képviselő-testület működjön, jó gazda módjára történő odafigyeléssel, megfontolt, közös érdekeinket szolgáló döntésekkel.

 

Nem lehet cél az, hogy konzerváljuk a jelenlegi állapotokat, hanem fejleszteni kell, ezzel segíthetünk magunkon és településen. Biztos vagyok abban, hogy közösen munkálkodva eredményeket érhetünk el. Képviselőként is a helyi közösség erősítését tartanám az egyik legfontosabb feladatomnak.

Én nem szeretek ígérgetni, az ország jelenlegi helyzetében minden realitást nélkülöző ígéreteket hangoztatni felelőtlenség lenne, én az együttes közös munkát, az összefogás sikerét ígérem. Megválasztásom esetén, képviselőként a Választópolgárok érdekeit képviselve, az Önkormányzattal és a Képviselő testülettel együtt szeretnék dolgozni azért, hogy a község környezetében, gazdasági helyzetében és az itt élők életkörülményeiben jó irányú változás következhessék be.

Ehhez kérem, és ezennel megköszönöm, a megtisztelő bizalmukat, támogatásukat, a rám leadandó szavazataikat!

                                               Németh Csaba

                       

 

Tisztelt Választópolgárok!

 

A nevem Oroszné Várady Enikő.

20 éve élek Vadnán. 2004-től dolgozom az óvoda konyháján, mint élelmezésvezető.

Férjem Orosz Sándor, a településen polgárőrként tevékenykedik.

Két gyermekem van Dániel és Levente. 18 és 15 évesek, még tanulnak. Ők is aktívan részt vesznek a falu életében: Ifjúsági klub rendezvények, egyéb községi programok segítői, résztvevői.

 

Tagja vagyok a helyi vöröskereszt vezetőségének és az Őszirózsák Nyugdíjas klub munkáját is aktívan segítem.

Ha tehetem férjemmel együtt, segítem az egyházközséget is.

Az elmúlt 4 évben képviselő voltam, ez alatt az idő alatt aktívan részt vettem a község életét segítő döntések meghozatalában. Elkötelezett vagyok abban, hogy továbbra is folytassam a megkezdett munkát, ezért a következő időszakra is jelöltettem magam. Bízom benne, hogy az Önök segítségével  lehetőségem lesz erre.

Bátran, bizalommal forduljanak hozzám, amiben tudok, segítek. 

Mindent megteszek azért, hogy az óvoda és konyhája ne kerüljön bezárásra, hiszen sok kisgyermek jár ide és községünk idős lakosait is ellátjuk ebéddel. Fontosnak tartom és lehetőségeim szerint  teszek is érte, hogy egészséges ételek kerüljenek ki az óvoda konyhájáról.

Az elkövetkező négy évben községünk fejlődését szem előtt tartva szeretnék tevékenykedni. Gyermekeim által ismerem a fiatalok, munkámból kifolyólag a kisgyermekes családok és az idősek problémáit, szociális bizottsági tagként  megismertem a nehéz helyzetben lévők gondjait is. Nem vagyok a nagy szavak embere, csendben teszem a dolgomat, de mindig lehet rám számítani.

Október 12-én szavazzanak rám.

 

Köszönettel: Oroszné Várady Enikő

 

Tisztelt Választópolgárok!

 

Magda Lászlóné vagyok, 22 éve vadnai lakos. 2002-2006-ig voltam a Kisebbségi Önkormányzat vezetője. A visszajelzésekből ítélve a falu lakossága meg volt elégedve a munkámmal. Mivel az idei választáson nem indulhat Kisebbségi Önkormányzat, így a Magyarországi Cigány Párt nevében szeretnék indulni, mint képviselőjelölt.

 

Szeretném továbbra is támogatni a hátrányos helyzetben lévő embereket és családokat. Ez a párt lehetőséget ad pályázatok elnyerésére, amelyben többek között szerepel a tanfolyamok indítása, ösztöndíjra való jogosultság támogatása, mezőgazdasági munkák folytatása.

Céljaim közé tartozik, hogy az Önkormányzattal együttműködjek és segítsük egymás munkáját.

Bizalmukat előre is köszönöm.

Magda Lászlóné

 

 

Tisztelt Választópolgárok!

 

Nevem: Hurták Tiborné. Iskolai végzettségem: Főiskola. Óvónőként dolgozok Nagybarcán, az óvodában. Van egy lányom, aki Ausztriában él, ott dolgozik. Születésem óta Vadnán élek, ezért jól ismerem a falut, az elvégzett,és a megvalósításra váró feladatokat,az itt lakókat. Már kisiskolás koromban elkezdődött a településünk közösségi életébe való bekapcsolódásom, a községi rendezvényeken történő szereplésekkel. Azóta folyamatosan, aktívan részt veszek falunk eseményeinek történéseiben,a közösségért végzett munkákban. 2006 óta vagyok képviselő, a választók bizalmának köszönhetően. Szívügyemnek tartom kis falunk sorsát! Tevékenykedek a Vadna Községért  Alapítvány tagjaként, az Eü. és Szociális Bizottság elnökeként. Tagja vagyok az Őszirózsák Nyugdíjas Klubnak. Igyekszem becsülettel helytállni, és a vállalt megbízatásokat a legjobb tudásommal, lelkiismeretesen végezni. Ígérgetni most sem szeretnék, mint ahogy idáig sem tettem. Célom: Aktív részese lenni minden olyan terv támogatásának, megvalósításának,ami lakóhelyünket élhetőbbé, szebbé teszi, mindig szem előtt tartva, az itt lakók érdekeit.

Soha nem jelentett nehézséget,és terhet számomra az emberekkel való törődés, odafigyelés. Úgy érzem, az emberek megbíznak bennem, ezért bátran fordulnak hozzám, mint képviselőhöz.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!

Hurták Tiborné

 

Tisztelt Vadnai Választópolgárok!

 

Marin Bélának hívnak, 47 éves vagyok. Családommal kilenc éve költöztünk Vadnára. Feleségem 11 évig tanított Vadnán, jelenleg a helyi művelődési ház vezetője. Két gyermeket nevelünk, lányunk a budapesti Károli Gáspár Tudományegyetem hallgatója, a fiunk a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban tanul. Jómagam a hentes szakmát tanultam ki, és az elmúlt harminc évben ebben tevékenykedtem, jelenleg a kazincbarcikai Tesco-ban dolgozom.

2005-ben döntöttünk úgy, hogy Vadnán szeretnénk élni. Egyre több családot ismertünk meg, barátokat, kedves ismerősöket szereztünk, és úgy éreztük a település lakói elfogadtak, befogadtak minket. Igyekeztünk bekapcsolódni a falu vérkeringésébe, a család minden tagja kivette a részét a közösségi életből.

Szerettem volna valami hasznosat tenni a településért, így csatlakoztam hét évvel ezelőtt a helyi polgárőr szervezethez, amelyben idén januártól elnöki tisztséget töltök be. Magánemberként is mindig igyekeztem segíteni az embereken, és úgy érzem polgárőrként én is hozzájárulhatok a biztonságosabb, élhetőbb Vadna megteremtéséhez.       

Fontosnak tartom a civil szerveződések, a közösségi élet további támogatását, mert erős közösség képes nagy dolgokat véghezvinni, és én ezt a közösséget szeretném legjobb tudásom szerint szolgálni.

Amennyiben megtisztelnek szavazatukkal, képviselőként szeretnék még hasznosabb tagja lenni a falunak, szeretnék minden lehetőséget megragadni, hogy a település haladását elősegítsem, és a falu fejlődését célzó döntéseket hozzak, együttműködve a testület és az Önkormányzat többi dolgozójával. Szeretnék, amennyire tőlem telik segíteni a problémákon, forduljanak hozzám bizalommal. Ezúton köszönöm azoknak a támogatását, akik engem választottak jelöltnek, és hozzásegítettek, hogy bekerülhessek a választható képviselők közé.

Bízva további támogatásukban, tisztelettel:

Marin Béla

 

Tisztelt vadnai választópolgárok!

 

Dobos János képviselőjelölt vagyok, Vadnán az Arany János úton lakom a családommal. Az itt töltött évek alatt megszerettem ezt a települést, megismerkedtem az emberekkel, sok barátot találtam itt. Bekapcsolódtam a falu közéletébe részt vettem társadalmi munkákban, aktív tagjává váltam a helyi cigány közösségnek, felvállaltam érdekképviseletüket. 2010-ben megpályáztam és elnyertem a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöki tisztét. Négy éves tevékenységem alatt pályázati támogatások elnyerésével segítettem a nehéz sorban élő embereken. Két éven keresztül irányítottam, együttműködve a községi önkormányzattal a Szociális földmunkaprogramot. 20-25 fő számára tudtunk így munkát biztosítani és az óvodát is elláttuk friss zöldséggel.  Az RNÖ vezetőjeként anyagilag is támogattam az óvodát programjaik, kirándulásaik lebonyolításában, és a községi rendezvényeket is igyekeztem segíteni. 4 alkalommal szerveztem „használt ruha turkálót” is.

Bekapcsolódtam a civil életbe, aktív tagja vagyok az Őszirózsák Nyugdíjas Klubnak, és a kórusnak.

Tevékenységem során megismertem a falu gondjait, de látom a fejlődési lehetőségeket is. Továbbra is szeretnék részt venni a gondok megoldásában erőmhöz és tehetségemhez mérten segíteni az elesettek mindennapi megélhetését. Képviselőként a legfontosabbnak a földmunkaprogram további szervezését tartom.

Rövid bemutatkozásommal összefoglaltam eddigi tevékenységemet, amennyiben elnyertem bizalmukat, kérem támogassanak szavazatukkal, hogy folytathassam a megkezdett munkát!

Dobos János

 

teletext1

 

„Az ember csak annyit ér, amennyi hasznot hajt embertársának, hazájának, s ezáltal az egész emberiségnek…”                                                                         /gróf Széchenyi István/

 

Tisztelt vadnai lakosok, ismeretlenek és kedves ismerősök!

Simon Etele Lászlónak hívnak, 1977-ben születtem Kolozsváron. Édesanyám háziorvos, édesapám pedagógus, mindketten nyugdíjasok. Lehel öcsém gyógyszerészeti kutatásokkal foglalkozik.

Kazincbarcikán érettségiztem, majd egy fényképész iskola elvégzése után a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán szereztem diplomát marketing menedzser szakirányon.

Nős vagyok, a feleségem, Simonné Csíki Emőke Sajókazán dolgozik családgondozóként.

2010-től lakunk Vadnán, a Szabadság téren. Ezt megelőzően Rudabányán éltünk. Itt a választók bizalmából 2002 és 2010 között tagja voltam a képviselő testületnek és a pénzügyi bizottságnak.

Területi képviselőként dolgoztam több cégnél, a rudabányai önkormányzatnál láttam el technikai feladatokat, 2007-től a Tesco áruházláncnál lettem vevőszolgálati igazgató. A fényképezés mai napig fontos számomra, bízom benne, hogy sok embernek sikerült örömet szereznem, kedves pillanataik megörökítésével a különböző óvodai, iskolai rendezvények, keresztelők és esküvők, egyéb családi események alkalmával.

Ideköltözésünk óta igyekszem bekapcsolódni a helyi közéletbe. Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy tavaly beválasztottak egy helyi alapítvány felügyelő bizottságába.

Hiszem, hogy mint minden közösségnek, egy helyi képviselő testületnek is szüksége van időnként a megújulásra, az új tagok és fiatalok által hozott lendületre, látásmódra. A legfiatalabb jelöltként szeretném, hogy lehetőséget kapjak a kedves vadnai választópolgároktól, hogy a nyolc év képviselői munkámat és tapasztalatomat immár vadnai lakosként, Vadna községért tudjam kamatoztatni!  Megtisztelő figyelmüket és rám adott szavazataikat előre is köszönöm!

Simon Etele László

 

Tisztelt vadnai lakosok!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Vadna község Önkormányzatának képviselői, testületi ülés keretében, Közmeghallgatást tartanak, amelyre hívjuk, várjuk az érdeklődő lakosokat!

 

Ideje: 2014.október 2. (csütörtök) 16:00

Helyszín: Göőz Pál Művelődési Ház

 

Képviselő-testületi ülés – Közmeghallgatás napirendje:

 

  1. A képviselőtestület beszámolója a 2010-2014. önkormányzati munkájáról
  2. Indítványok, észrevételek, aktuális kérdések megbeszélése

 

 

A képviselő-testületi ülés – Közmeghallgatás lezárását követően  bemutatkozási lehetőséget kapnak a 2014. október 12-i önkormányzati választáson induló képviselőjelöltek.

Az érdeklődők megismerhetik a választáson indulók elképzeléseit a falufejlesztésről, és kérdésekkel fordulhatnak hozzájuk!

 

Képviselőjelöltek bemutatkozása:

 

Ideje: 2014.október 2.(csütörtök),17:00

Helyszín: Göőz Pál Művelődési Ház

Vadna Község 777 éves születésnapja alkalmából szeptember 28-án, a Szent Mihály napi hétvégén került sor a születésnapi palacsintasütésre, ahol az ügyes gazdasszonyok segítségével 777 palacsintát sütöttünk, aminek elfogyasztására az esti Ihos József előadás előtt került sor. A művelődési ház megtelt palacsintát majszoló gyerekekkel, felnőttekkel. Ennek az együtt töltött nagyszerű délutánnak az élményét szeretném megköszönni mindazoknak, akik akár a munkájukkal, akár a felajánlásaikkal hozzájárultak a rendezvény sikeréhez!

 

Akik segítettek az elkészítésben:

Sándor Ferencné, Spicze Istvánné, Jónás Béláné, Siroki Istvánné, Horváth Béláné, Czakó Lászlóné, Habina Lajos, Czine Kálmánné, Válint Józsefné, Németh Csaba, Dobos János, Lukács Miklósné, Jakab Péterné, Fiath Jánosné, Makkai Edit, Barnóczki Katalin, Sebőkné Pál Beatrix, Fekete Miklósné, Varró László, Lázi János, Bánóczi Lászlóné, Horváth Eszter,  Sándorné Fejes Magdolna, Marin Béla

Akik felajánlást tettek:

Mérész Istvánné, Tokai Máté, Nagy László, Nagy Lászlóné, Antal Attila, Kazai Gyuláné, id. Szilágyi István, Sebőkné Pál Beatrix, Habina Lajos, Spicze Istvánné, Fiath Jánosné, Sándor Ferencné, Zabari László, Dobos János, Oroszné Várady Enikő, Lázi János, Bánóczi László, Siroki Istvánné, Jakab Péterné, Szmerek Sándorné, id. Szabon Jánosné, Barnóczki Katalin, Gál róbertné, Oláh Mónika, Bódi Zoltánné

Akik segítettek az előkészítésben:

Siroki László, Siroki István, Horváth György, Fejes Gyula, Kazai Zsolt


 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


 
 

 
2019 Április
< MárcMáj >
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
 
 
Aktuális

 

 

 
 
Látogatók: 73063