A weboldal gyengénlátók számára is élvezhető verziója
 

Dr.Káldy Lajos búcsúztatója

2013. április 8-án így búcsúzott Vadna község lakossága állatorvosától, első polgármesterétől, Díszpolgárától, Dr. Káldy Lajostól. 
 
A Bibliában, János evangéliuma 15. rész 12. versében a következő olvasható:  „Úgy szeressétek egymást, mint ahogy én szerettelek Titeket!”

Kedves gyászoló Család! Tisztelt végtisztességtévő Gyülekezet!

Még 30 hónapja sincs, hogy örök emlékű barátom és kollégám Dr. Szabon György temetésén vettünk részt, - a napokban pedig egy kiváló állatorvossal lett szegényebb a magyar állatorvosi kar, - hosszú betegeskedés után elhunyt Dr. Káldy Lajos!
Friss diplomával a kezében 1955. október 1-vel került Zádorfalva községbe, majd 1957. január 1-vel áthelyezést nyert a vadnai állategészségügyi körzetbe körzeti állatorvosként! 
Állategészségügyi tevékenységét, mint kerületi Fő állatorvos fejezte be. Ő volt Vadna község 1. polgármestere és Díszpolgára.
Én 1960. óta laktam és lakom a közelében Felsőnyárádon, Dédestapolcsányban és dolgoztunk egymás mellett, - ha kellett együtt – a lehető legjobb kollegalitásban és nagyon jó barátságban.
Dr. Káldy Lajos a megye társadalmának, a magyar állatorvosi karnak kiemelkedő alakja volt.
Szakmai felkészültsége, elméleti és gyakorlati tudása, lelkiismeretes, precíz jó diagnosztikai készségű, a magánpraxisban gyógyító és megelőző munkássága példaértékű. Az állattartókkal, az állami szervekkel, a mezőgazdasági termelő szövetkezetek vezetőivel, - de különösen a kollégákkal, a beosztottakkal való kapcsolata, kiváló volt. A jó állatorvosnak, a jó barátnak, a jó vezetőnek a legjobb tulajdonságai benne mind megtalálhatók voltak. Állatorvosi hivatástudata, elkötelezettsége, munkafegyelme, erkölcsi normái, empátia-készsége, emberi értékrendje, ember-tisztelete és állat-szeretete, az emberekhez való jóindulat, közeledése, segítőkészsége, minden elismerést megérdemel!
Ilyen ember, ilyen állatorvos és ilyen jó barát volt Dr. Káldy Lajos.
Számtalanszor, hívott, invitált bennünket a vadnai boros pincéjébe, de sok délutánt, estét töltöttünk ott el vidámságban, élcelődéssel, nótázással. Milyen büszkén kóstoltatta velünk az általa készített és karbantartott finomabbnál-finomabb borokat! Közben ismertette a szőlő fajtákat, termelőhelyét, születési idejét és a belőle készült borok legfőbb tulajdonságait.
Kedves Barátom! Megköszönöm annak a sok állattartó ember nevében önzetlen, lelkiismeretes, áldozatkész munkádat, mellyel évtizedeken keresztül minden nap bizonyítottad 0-órától 24 óráig elhivatottságodat az állatorvosi munka területén.
Köszönöm azt a szakszerű munkát, melyet végeztek a magyar állatorvosi kar jó hírnevének öregbítésében.
Hálás szívvel köszönöm a megyei Állategészségügyi Igazgatóság, Kollégák, barátok nevében barátságodat, akollegalitásodat, hasznos tanácsaidat, jó magyaros vendégszeretetedet, a Veled eltöltött sok órát, napot, éveket, évtizedeket!
Továbbá Bencze Péter helyi polgármester kérésére és megbízásából tisztelettel és szeretettel köszönöm meg a vadnai Önkormányzat és dolgozó Vadna község lakossága, a környékbeli települések polgármesterei, jegyzői, a Szabon - család élő tagjai nevében közéleti tevékenységeidet és munkásságodat. Nélküled lakóhelyed közössége sokkal szegényebb lett.
Kedves Barátom illetve Barátunk!
Földi pályafutásodat – sajnos – befejezted! – de szellemiségeddel, mosolygó arcoddal, a sok és kellemes emlékkel itt maradsz közöttünk, amíg élünk! Élettelen tested a Vadna anyaföldben, a családi sírboltba kerül, hűséges Feleséged, Katica mellé!
Nyugodjál, nyugodjatok békében! Isten Veled!

Vadna, 2013. április 8.                                                                  
                                                                            Dr. Kiss Miklós 
                                                                       nyugalmazott állatorvos

 
 

 
2019 Április
< MárcMáj >
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
 
 
Aktuális

 

 

 
 
Látogatók: 73063