Újabb járványügyi intézkedések Vadnán

Tisztelt Vadnai Lakosok!
A járvány terjedése miatt magasabb szintre lépett a veszélyhelyzeti védekezés. Jelen levelemben tájékoztatom Önöket az újabb helyi intézkedésekről. Magyarország Kormánya által kihirdetett és 2020. november 11-től életbe lépett védekezési intézkedések, megszorítások településünkre is érvényesek. Ennek pontos szövegét elolvashatják a Honlapunkon. (Vadna.hu/hírek/önkormányzat)
A Szuhakállói Közös Hivatal Vadnai Kirendeltsége:
-Személyes ügyintézésre csak kivételes esetben (pl. anyakönyvi ügyek intézése) nyílik lehetőség, de csak előzetes telefonos vagy emailesegyeztetést követően Az intézendő ügyekről telefonon (48/505211; 48/505212; 48/505252), vagy emailben (vadnapm@legnet.hu) kérhetnek felvilágosítást.
-Kérjük, hogy a Hivatalba benyújtandó iratait az előtérben elhelyezett Gyűjtődobozba helyezzék el.
-A települési Ügysegédi tevékenység felfüggesztésre kerül. A folyó ügyeket a következő módon lehet intézni:
Postai úton: Kazincbarcikai Járási Hivatal, 3700 Kbarcika, Fő tér 39.
Emailben: jaras.kazincbarcika@borsod.gov.hu
Telefonon: 70 399 9449 (Fehér Csilla)
Göőz Pál Művelődési Ház és Könyvtár, Edzőterem, intézmények:
-Edzőterem nem látogatható ( A megvásárolt bérletek érvényesek lesznek az újranyitáskor.)
-A " LOVAGI PARK" sporttelepet szintén lezárjuk. Ebben az évben már nem lehet használni a pályákat.
-A Lurkó Park és a Komoróczi Park játszótereit szintén bezárjuk.
-Faluszinten nem rendezünk kulturális eseményeket. Elmaradnak a szokásos " Ünnepváró rendezvények", beleértve a karácsonyi vásárt is.
-Bezárja kapuit a Művelődési Ház és a Könyvtár. Ismét elindul a " Házhoz megy a könyvtér" szolgáltatás. Akik szeretnének élni a könyvkölcsönzés lehetőségével jelezzék Marinné Tóth Krisztina intézményvezető felé: krisztamarin@gmail.com, 704086823
-Annak érdekében, hogy biztosítani tudjuk a rászoruló diákoknak a digitális oktatáshoz való hozzáférést, lakosoknak a fénymásolás, szkennelés, nyomtatás stb lehetőségét a Teleház ügyeleti rendszerben, a következőképpen működik:
hétfőtől – péntekig: 09.00 – 13.00 óra között
Előzetes bejelentkezés után látogatható, a teremben egyszerre két főnél több nem tartózkodhat:
Bejelentkezés: 48 505234, kriszta.marin@gmail.com, 70 408 6823
-A magán és családi rendezvények tarthatóak 10 főig. Ezekre az alkalmakra a közösségi helyiségek továbbra is bérelhetőek. ( Nyilatkozatban vállalni kell a maximum 10 fő részvételt!)
Közmeghallgatás:
-A november 19-re "beharangozott" Közmeghallgatás újabb intézkedésig elmarad! A 2020-as év munkájáról, a 2021-es tervekről beszámol a képviselő-testület a Vadnai Krónikás hasábjkain. Ezért továbbra is fennáll a lehetőség, hogy észrevételeiket, kérdéseiket elpőzetesen elküldjék a bencze.peter64@gmail.com email címre, vagy írásban átadják a képviselőknek. Minden felvetésre válaszolunk a beszámolóban.
Idős korosztály (65 éven felüliek), karanténba került-, és szociális hátrányba került személyek:
-Kérem a vadnai idős korosztályt, hogy lehetőleg maradjanak otthonaikban és kerüljék az utcai találkozásokat.
-Minden 65 éven felüli helybeli lakosnak felajánljuk a napi egyszeri bevásárlás intézését, gyógyszerkiváltást stb. illetve 2-2 maszkot/fő. Bármilyen kérésüket, igényeiket jelezzék a képviselőknek, vagy az Önkormányzat elérhetőségein.
-A karanténba került családok, személyek jelezzék felénk igényeiket: bevásárlást, maszkok küldését, esetleg térítéssel meleg ebédet tudunk biztosítani, vagy segíteni a felmerült gondok megoldásában. Igyekszünk élhetővé tenni a lábadozás, bezártság napjait.
-Aki a vírushelyzet miatt veszítette el munkáját, vagy került nehéz szociális helyzetbe, feltétlen jelezze az önkormányzat felé. Valamilyen támogatást mindenképpen megszervezünk.
-Kérem a lakosokat, hogy személyesen, elektronikus formában, képviselőkön keresztül, tartsuk a kapcsolatot! Minden kérést, gondot jelezzenek felénk, tartsunk össze ebben a nehéz helyzetben, segítsünk egymásnak. Vadna községnek és lakóinak " nagyobb baj nélkül" kell átvészelnie a vírushelyzetet! Vigyázzunk egymásra, Önmagunkra, idős hozzátartozóinkra!
A képviselő-testület elérhetőségei.: Bencze Péter polgármester: 70 315 3703, Hurták Tiborné alpolgármester: 20 200 3816, Gál Ádám képviselő: 70 566 0770, Marinné Tóth Krisztina képviselő: 70 408 6823, Szabon Ilona képviselő: 20 537 4601

Vadna, 2020. 11.12.

Bencze Péter sk.
polgármester

2020.11.12. |