Lakossági azbesztmentesítési pályázat

Az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. országos azbesztmentesítési pályázatot hirdet lakossági ügyfelei részére.

A súlyos betegségeket okozó, azbeszttartalmú építőanyagok annak ellenére vannak jelen a magyar lakosság életében, hogy 2005 óta tilos a forgalmazásuk és felhasználásuk.

A veszélyes hulladékként nyilvántartott, azbesztet tartalmazó palatetők, kerítéselemek, burkolóanyagok ártalmatlanítása, vagy ártalmatlanításra történő leadása jelentős költségekbe kerül az ingatlantulajdonosoknak.

Fenti probéma megoldására, illetve enyhítésére szolgál az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Tiszta Ország" Programja keretében megvalósuló, NHKV Zrt. által kiírt lakossági azbesztmentesítési pályázat, mely kiírás egyszeri, nem pénzbeli támogatást nyújt a lakossági ügyfelek részére, kizárólag az azbeszthulladék begyűjtésére, szállítására és ártlamatlanításra történő átadására vonatkozik.

Pályázni 2022. június 20-án 8:00 órától keretkimerülésig, de legkésőbb 2022. augusztus 22. 24.00 óráig lehet az NHKV Zrt. oldalán megtalálható beadó felületen.

A pályázat részletes leírása alábbi linken elérhető az NHKV Zrt honlapján https://nhkv.hu/azbeszt-informaciok/

2022.06.17. | ZV Kft/HT