Lezajlott az országgyűlési képviselők választása és az országos népszavazás

Vadnán és a Szuhakállói Helyi Választási Iroda illetékességi területéhez tartozó további 4 településen számottevő rendkívüli esemény nélkül zajlott a közös eljárásban (országgyűlési és orszgágos népszavazás) lebonyolításra került választás.

Az országos trendnek megfelelően, a választásra jogosultak magas részvétele mellett folyt a munka a szavazókörökben.

Vadnán az országgyűlési képviselők választásán, a szavazásra jogosult 493 választópolgárból 323 élt állampolgári jogával, mely 65,52 %-os részvételi arány. Az országgyűlési választás szavazóköri eredménye itt olvasható. .
A népszavazás szavazóköri eredménye itt olvasható.
A Helyi Választási Bizottságban 4 fő jelölő szervezet által megbízott tag vett részt a szavazásnapi munkában.

Szuhakállóban az országgyűlési képviselők választásán, a szavazásra jogosult 766 választópolgárból 479 élt állampolgári jogával, mely 62.53 %-os részvételi arány. Az országgyűlési választás szavazóköri eredménye itt olvasható. .
A népszavazás szavazóköri eredménye itt olvasható. .
Szuhakállóban nemzetközi megfigyelők is meggyőződtek a szavazás tisztaságáról, a választási eljárásra vonatkozó előírások maradéktalan betartásáról.
A Helyi Választási Bizottságban 2 fő jelölő szervezet által megbízott tag vett részt a szavazásnapi munkában.Sajóivánkán az országgyűlési képviselők választásán, a szavazásra jogosult 494 választópolgárból 358 élt állampolgári jogával, mely 72.47 %-os részvételi arány. Az országgyűlési választás szavazóköri eredménye itt olvasható. .
A népszavazás szavazóköri eredménye itt olvasható.
A Helyi Választási Bizottságban 3 fő jelölő szervezet által megbízott tag vett részt a szavazásnapi munkában.

A 03. számú OEVK-ba tartozó Sajógalgócon az országgyűlési képviselők választásán, a szavazásra jogosult 264 választópolgárból 158 élt állampolgári jogával, mely 59.85 %-os részvételi arány. Az országgyűlési választás szavazóköri eredménye itt olvasható. .
A népszavazás szavazóköri eredménye itt olvasható.
A Helyi Választási Bizottságban 3 fő jelölő szervezet által megbízott tag vett részt a szavazásnapi munkában.

Dédestapolcsányban az országgyűlési képviselők választásán, a szavazásra jogosult 1143 választópolgárból 711 élt állampolgári jogával, mely 62.2 %-os részvételi arány. Az országgyűlési választás szavazóköri eredménye itt olvasható. .
A népszavazás szavazóköri eredménye itt olvasható.
A Helyi Választási Bizottságban (HVB) 4 fő jelölő szervezet által megbízott tag vett részt a szavazásnapi munkában.
A HVB napközben rendkívüli eseményként rögzítette, hogy egy-egy alkalommal, a szavazófülkék fertőtlenítése közben 1- 1 db (érvénytelen) egyéni- illetve országos listás szavazólapo talált.

A települések - Szuhakálló ; Vadna ; Sajóivánka ; Dédestapolcsány és Sajógalgóc szavazóköreinek jegyzőkönyvei a HVI székhelyén is megtekinthetők, 2022. április 6-án, 16:00 óráig.

A települések szavazóköreiben a szavazatszámláló bizottsági feladatok munkáját ellátó Helyi Választási Bizottságok valamennyi tagjának - választott és megbízott tagoknak egyaránt - , a mellettük működő jegyzőkönyvvezetőknek, a Helyi Választási Iroda tagjainak, ezúton is köszönetemet fejezem ki lelkiismeretes, a jogszabályi követelményeknek, a választási eljárás szabályainak mindenben megfelelő, magas színvonalú munkájáért.

Dr. Herczeg Tibor HVI vezető

2022.04.05. | HT