Hulladékkezelés a házi karantén esetén

Figyelembe véve az új típusú koronavírus járvány hatásait és veszélyeit, az új vírus elleni védekezés érdekében, a járványügyi elkülönítés, járványügyi megfigyelés, járványügyi ellenőrzés, valamint a házi karantén alatt álló ingatlanhasználók számára a BMH Nonprofit Kft az alábbiakat javasolja:

Az Operatív Törzs, valamint az országos tisztifőorvos tájékoztatását kötelező figyelembe venni, miszerint a háztartásban keletkező hulladékot dupla hulladékgyűjtő zsákba szükséges csomagolni.

A fertőzések elkerülése érdekében a házi karanténban lévők mentesülnek a kötelező szelektív hulladékgyűjtés alól, a háztartásban keletkező hulladékot együtt kell gyűjteni a vegyes hulladékgyűjtő edényben (kivéve üveghulladék). Ennek oka, hogy a szelektív hulladék a telephelyeken kézi válogatással kerül szortírozásra, ami növeli a dolgozók megbetegedésének kockázatát a szelektív hulladék válogatása során.

A hulladékot biztonságos, szakadásálló hulladékgyűjtő zsákba kell helyezni, vagy dupla zsákot kell használni (egyiket a másikba helyezve). Az önálló hulladékokat – pl. használt papír zsebkendő – nem szabad önmagában a hulladékgyűjtő edénybe dobni.
A hulladékgyűjtő zsákokat csomózással vagy megkötéssel kell lezárni, a hegyes és éles tárgyakat törés és átlyukasztás biztos eldobható tartályba kell csomagolni.

A zsákokat a lehető legbiztonságosabban kell tárolni, ezzel megelőzhető, hogy az állatok széttépjék és érintkezésbe lépjenek a hulladékkal, illetve, hogy széthordják.

A maszkokat, zsebkendőket, gumikesztyűt, papírtörlőt használat után műanyag zsákokban kell gyűjteni. Ezeket a zsákokat becsomózva (anélkül, hogy összenyomnánk vagy összetömörítenénk) zárható fedelű kukába kell helyezni.

A szállításban résztvevő munkatársak és hozzátartozóik egészségének megóvása érdekében kérjük, hogy a fentieknek megfelelően szíveskedjenek eljárni.

További információk a BMH Kft weboldalán találhatók vagy az Ügyfélszolgálaton szerezhetők.
Telefon: 06 21 3500 111
E-mail: ugyfelszolgalat@bmhnonprofit.hu


2020.04.01. | BMH KFT/HT