kitüntetéés:Díszpolgár
adományozás éve:2015
foglalkozás:Községünkért és Egymásért Alapítvány elnöke
Barnóczki Katalin

BARNÓCZKI KATALIN ÖNÉLETRAJZA
1984-ben költöztünk Kazincbarcikáról Vadnára. Két felnőtt gyermekem van Katalin és István, akik már családosak. Unokáim Dorina és Petra, már középiskolások. Párom Gál László, akire mindig számíthatok és mindenben segít nekem. Amikor ideköltöztünk, nagyon megtetszett a település. A város után jó érzés volt, hogy az emberek érdeklődnek a másik ember iránt és segítenek. Általános iskolás koromtól önkéntes munkát végeztem. A volt munkahelyeimen is aktívan részt vettem a közösségi munkákban. Az életem fontos része az önkéntes munka, hogy segítsek azoknak, akik segítségre szorulnak. Bizonyítja ezt az is, hogy a községünkben is azt néztem, hogyan tudnék segíteni a községnek, a civilszervezeteknek és a működő intézményeknek.
Vadna közösségi életébe már bekapcsolódtam, még mielőtt képviselő lettem. Több éven keresztül segítettem az Önkormányzat rendezvényeinek megszervezését és lebonyolítását.
1990-ben megalakítottam községünkbe a Vöröskereszt Alapszervezetet, ami jelenleg is működik és rendszeres a kiszállásos véradás.
Sok munka és kutatás után, sikerült vadnai és Vadnáról elköltözött magánemberekkel létrehozni egy alapítványt, aminek a „Községünkért és Egymásért” nevet javasoltam és az alapítók elfogadták. Az alapítványt a kezdetektől a bírósági bejegyzésig lebonyolítottam. Alapítványunk a „ Községünkért és Egymásért” néven került 2002-ben bírósági bejegyzésre. Az alapító okiratunkba is a község minden lakosának segítését tűztük ki célul. Örülök annak, hogy minden pályázati kérelemben kért anyagi segítséget biztosítani tudtuk. Támogattuk és jelenleg is támogatjuk az Óvodát, Művelődési Házat, Nyugdíjas klubot, Polgárőrséget, Vadna Tv-t és a tőlünk segítséget kérőket. Örülök annak, hogy amiért olyan sokat dolgoztam meghozta gyümölcsét, mert a kitűzött célt elértük.
14 évig voltam képviselő, 8 évig a szociális bizottság tagja, majd 2010-től alpolgármester. Úgy éreztem, hogy indulnom kell a választáson és ha a lakosoktól megkapom a bizalmat, akkor még többet tudok tenni a községünk fejlődéséért. A bizalmat megkaptam, amit köszönök. Ott vagyok ahol a döntések születnek és az évenként kitűzött feladatokat meghatározzuk. Minden megbeszélésen, értekezleten, önkormányzati rendezvényen a kezdettől a teljes lebonyolításig ott voltam. Nagyon sokszor a családom látta kárát, mert nem tudtam velük úgy foglalkozni, ahogy azt elvárták volna tőlem.
A Vadna TV-nél az alapítástól egészen 2011-ig dolgoztam.
A Víg menyecskék tánccsoportnak, megalakulásától a megszűnéséig aktív tagja voltam. Nem csak községünkben, hanem a környező településeken, és Szlovákiában is felléptünk.
2007-ben a Sajómenti Civilek Egyesületének tagja, majd községünk képviselője, ezután az egyesület alelnöke lettem. Azzal, hogy településünk is tagja az egyesületnek, nagyon sok rendezvényt, civilnapokat tartottunk amatőr fellépőkkel. Kiállításokat is rendeztünk pl: a „Sajó két arca” címmel fényképkiállítást, „Régi rádiók és lámpák”, „Maci”, „Falvédő”, „Surcok és vőfélykendők”, „Retikül” kiállítások, aminek nagy sikere volt és ezek vándorkiállítások voltak, ami azt jelenti, hogy még öt településen lettek kiállítva. Részt vettem a „100 év pillanatai képekben” című képsorozat és az „Idő kereke” című verses füzet összeállításában.
Tagja vagyok községünk nyugdíjas klubjának is.
Igyekeztem a község minden lakosának, intézményeinek legjobb tudásom szerint segíteni. Azzal, hogy nem indultam újra a választáson, nem maradok ki a közösségi munkából, hisz úgy a Vöröskereszt szervezetet, az alapítványt, és a Sajómenti Civilek egyesületét továbbra is önkéntesként végzem. Remélem egészségem engedni, hogy még sokáig községünk hasznára lehetek.